Stress – dræber eller drivkraft

Stress - dræber eller drivkraft

Workshoppen henvender sig til:
Medarbejdere og ledere, som gerne vil have viden om stress for at kunne forebygge stress både individuelt, for teamet og i virksomheden. Kolleger til stressramte som ønsker at undgå stress og har behov for viden ifm. at stressramte skal vende tilbage til jobbet fra sygemelding.

Spændende og lærerige timer, som klæder dig på til at forebygge og opdage stress i tide og dermed spare penge, tid, frustrationer, fejl og meget mere.

Alle virksomheder har vilkår som gør, at medarbejdere fra tid til anden bliver pressede. Har man oplevet kolleger gå ned med stress, så melder der sig en masse spørgsmål – ikke blot i ledelsen men også hos medarbejderne:

Hvad er stress egentlig? Kan det ske for mig? Hvad er årsagen? Hvorfor så jeg det ikke komme? Hvad gjorde vi galt? Hvordan kan vi undgå dette fremadrettet? Hvordan hjælper vi medarbejdere tilbage til jobbet igen?

Viden om stress er essentielt for at kunne forebygge og undgå stress. Vores erfaring er, at rigtig mange slet ikke ved, hvad stress egentlig er, da stress er blevet en slags massebetegnelse for at have lidt travlt over til at være sygemeldt med stress. Mange er også forvirrede over, om stress altid er arbejdsbetinget eller om privatlivet også har en betydning.

Ligeledes er der også en masse tabu omkring stress, for indrømmer vi, at vi er stressede, så har vi nærmest også indrømmet, at vi er uprofessionelle i arbejdslivet. 

Mange har også den tilgang til stress, at det skal ”arbejdes væk” og nu må man tage sig sammen og tage en tudekiks. Den slags bunder altid i uvidenhed og myter omkring stress, som gør det svært at italesætte og dermed arbejde med at undgå stress.

Om workshoppen

Workshoppen kaster lys over begrebet stress både den positive og den negative og farlige stress. Vi kommer ind på årsager til og symptomer på stress og de fysiske og psykiske konsekvenser af stress både på kort og lang sigt. Vi giver lette værktøjer til, hvordan man kan opdage stress hos sig selv eller sine kolleger i tide. Workshoppen giver indblik i, hvordan man kan forebygge stress på arbejdspladsen og hvordan den enkelte kan blive robust overfor stress. Vi arbejder med, hvem der har ansvaret for stress og hvordan vi kan undgå at stress ”smitter”. Endelig taler vi også om, hvordan vi hjælper stressramte tilbage til jobbet.

Workshoppen leveres med humor krydret med mange fortællinger og erfaring fra dagligdagen samt forskning indenfor stress. Vores workshops har altid fokus på inddragelse af de tilstedeværende deltagere, både i gruppearbejde, øvelser og under de forskellige oplæg.

Workshoppen tilpasses din virksomheds behov og kan afholdes fra 3 – 6 timer. Dagen kan kombineres med alle øvrige workshops.

Indhold af workshoppen:

Grundig viden om og indsigt i stress

På workshoppen vil du tilegne dig grundig viden om og indsigt i stress. Vi taler om symptomer på stress og hvordan man kan konstatere stress. Vi kigger på årsager til stress både privat og arbejdsmæssigt og du finder ud af, hvorfor nogle bliver stressramte og andre ikke gør, selvom de er udsat for de samme vilkår i virksomheden. Lær stresstesten, livsforandringstesten og stressdiagnoseværktøjet at kende.

Forebyggelse og håndtering af stress

Vi arbejder med, hvordan vi kan forebygge stress både i virksomheden og individuelt og du lærer hvad det er, som gør medarbejdere robuste og langtidsfriske. Vi kigger på om stress kan ”smitte” i teamet og du får opskriften på, hvordan du som kollega kan hjælpe en stressramt tilbage på jobbet igen efter sygemelding.