fbpx

5 tips til at passe på dig selv og undgå (mere) stress i en Corona tid

Så blev der stille her hos os i StressAkademiet. Danmark er lukket ned og al vores undervisning i forebyggelse og håndtering af stress er midlertidigt indstillet og udskudt.

For rigtig mange mennesker er intet for tiden, som det plejer at være! Vores hverdag er med ét helt forandret både arbejdsmæssigt og privat.

En omsiggribende virus-pandemi, som ingen af os havde set komme, har kastet os ud i en helt ny situation, som for alvor kan sætte gang i spekulationer om fremtiden, bekymringstanker om dit og din families helbred, utryghed omkring dit fremtidige arbejde, økonomi og meget mere.

Situationer, som vi ikke helt ved, hvornår slutter og heller ikke helt ved, hvordan vi skal tackle, da vi intet lignende har prøvet før, er desværre noget af det, vi ved giver stress og angst. Og var man i forvejen ramt af stress eller på vej til at blive det, kan den nye situation ske at forværre tilstanden.

Så derfor:
1. Planlæg din dag.
Arbejder du hjemme som jeg, kan arbejde og fritid nemt løbe sammen især også hvis du har børn, som er hjemme. Prøv at holde arbejdstid og fritid adskilt ved at lægge en plan for dagen. Indlæg gode pauser. Det er vigtigt at føle, at du har fået noget fra hånden og udrettet noget.

2. Kom ud og få noget frisk luft og motion i naturen.
Forskning viser at 20-30 min. i naturen sænker forekomsten af stresshormonet kortisol i din krop betragteligt. Virus er heller ikke glad for sol og varme, har jeg lært her i disse dage. Husk selvfølgelig at holde afstand til folk, du møder på din vej af hensyn til smittefaren.

3. Sluk for nyhedsstrømmen.
Mange af os bliver uforholdsmæssigt bekymrede over alle de Breaking News og skræmmende nyheder, som medierne er fyldt med lige nu. Det er selvfølgelig vigtigt at holde sig orienteret, men vi kan også let blive fanget ind i at læse en hel masse, som ud over at være noget, vi intet kan gøre ved, kommer til at hælde mere benzin på bekymringsbålet.
Så vurdér benhårdt hvor meget du vil læse og læg så telefonen eller IPad en fra dig.

4. Vær nærværende.
Brug da gerne denne tid til at være mere nærværende overfor dine nærmeste. Når alt kommer til alt – og det er måske noget vi kan lære af denne situation, så er det vores familie, som er det allervigtigste for os og som vi i en travl hverdag nemt kommer til at overse og glemme at give vores største fokus.

5. Flyt fokus!
Vi kommer let til at tale udelukkende om alle de problemer og bekymringer, som situationen afstedkommer og det er selvfølgelig utroligt vigtigt at få sat ord på egne bekymringer og høre og anerkende andres.
Men så er det også utroligt vigtigt at få flyttet fokus over på noget godt, noget hyggeligt, noget sjovt eller noget, vi glæder os til.

En lille øvelse, jeg ofte anbefaler, er at notere alle de ting ned, du er taknemmelig for. Prøv at skrive 20 ting – gerne flere. Læs listen ofte – det giver øjeblikkeligt en god følelse.
Ved aftensmaden kan I tage en runde og hver fortælle de 3 mest positive ting, som er sket i dag. Det flytter fokus og ændrer hurtigt familiens humør. Det sidste vi har brug for i denne tid, er skænderier og ufred i familien.

Også det her går over ?
Hvis du tænker tilbage på dit liv, har du sikkert før prøvet at stå i meget vanskelige eller ulykkelige situationer. Situationer, som alle sammen før eller siden er blevet løst eller med tiden er gået over. Det sker også med denne situation.
Så selvom det er surrealistisk og skræmmende lige nu og situationen endda kan forværres, så klinger dette også af. Lad os håbe, vi hurtigt kommer ud på den anden side, så vi kan komme tilbage til normale tilstande igen.

Du er meget velkommen til at dele artiklen

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del via mail
Reducer stress nu!

Tak for dit besøg på vores hjemmeside.
Det er et af de første skridt på vejen til at løse de udfordringer med stress, du møder i dit liv – uanset om det er hos dig selv eller andre.

Skriv dig til op til vores nyhedsbrev, så sørger vi for, at du løbende får ny inspiration til at håndtere stress effektivt og omsorgsfuldt.