Malene og Jacob

Malene og Jacob

Vores historie
Malene blev sygemeldt med stress i august 2016. Hun kæmpede med at komme på benene igen. Stress er en forfærdelig lidelse, ikke mindst for den stressramte, som skal koncentrere sig om breve fra kommunen, pres fra arbejdsgiveren “Hvornår kommer du tilbage”, børn, ægtefælle, familie venner osv. Alt sammen noget, som den stressramte ikke har overskud til. Hvilket mange ikke forstår, da man ikke kan se sygdommen, og den stressramte kan nogle gange stramme sig an og se glad ud, uanfægtet at kaos’et raser indeni.

Den stressramtes ægtefælle er også ramt. De ser på deres kære, uden at have mulighed for at hjælpe, man forsøger, men får oftest ikke det udfald, som man ønsker. Man vader rundt i blinde, og ved ikke, hvad man skal gøre for at hjælpe. At se ens ægtefælle have det skidt er ikke rart, men ikke at vide hvordan man kan hjælpe er katastrofalt.

Den svære tid
Jeg vil ikke sige, at vores ægteskab var ved at gå i stykker, men om ikke andet, så var det voldsomt hakket i kanterne, og man kunne til tider have svært ved at se sig ud af det. Hvilket nok ofte fører til, at parforhold som er stressramt, ender med skilsmisse. Vi var heldige at Susanne og hendes kursus dukkede op. Var vi blevet tilbudt kurset i starten af Malenes sygdom, havde vi haft mange flere ressourcer til rådighed, og Malenes helingsproces var uden tvivl gået hurtigere, da jeg havde haft mulighed for at give hende den rigtige hjælp og støtte fra starten.
En anden ting, som man ikke må glemme, er børnene. Hos børn svarer en måned til et år i sammenligning med en voksen. Det kan ikke undgås, at børnene også bliver påvirkede af, at en af forældrene er stressramt. Så jo hurtigere man får hjælp jo bedre. Som i første hjælp: ”Hurtig hjælp er dobbelt hjælp”

Vores nye liv
Vi mødte Susanne en fredag, vejrudsigten for parforholdet var våd og regnfuld. Men da vi kørte hjem, var stemningen allerede lysnet, og vi havde konkrete værktøjer med hjem, som vi kunne tage i brug med det samme. Jeg lyver ikke, når jeg fortæller, at den fredag, blev begyndelsen til vores nye liv.

Susannes glade og vindende væsen gør en tryg. At hun samtidig fortæller om sin egen baggrund, at hun fortæller anekdoter fra sit eget parforhold, at hun fortæller om sit eget forløb med stress gør, at man ved, at hun kan hjælpe, at man finder ud af, at man ikke er alene i verdenen, at andre også har prøvet det.
Hver gang vi skulle mødes med Susanne glædede vi os, og hver gang vi kørte hjem, var humøret højt, og stressen var for en stund væk. Vi glædede os hver gang til at komme hjem, og tage de nye værktøjer i brug.

Taknemlighed
Vi er dybt taknemmelige for, at vi fandt frem til Susanne, Malene og jeg har ofte talt om, at den dag Malene blev sygemeldt, skulle vi have koblet noget vejledning på, så jeg som partner vidste, hvad der skete med Malene, hvad hun gennemgik, og hvad jeg kunne gøre for at hjælpe hende. Alt dette og meget mere er noget Susanne kommer ind på under forløbet. Prisen for kurset er småpenge, når man tænker på udbyttet! Jeg er sikker på, at mange par, hvor den ene part er stressramt, bliver skilt. Mange vil undgå dette, hvis de kommer forbi Susanne.

Vi skal ikke glemme at for at komme ud af stress, er det hjælp til selvhjælp, men hvis man ikke har værktøjet, kan man ikke reparere noget.

Vi giver Susannes kursus vores allerbedste og største anbefalinger.

Venlig hilsen
Malene og Jacob

Jeres guide på forløbet er:

Susanne Hansen, som er uddannet pædagog, coach, mentor og stressvejleder. Susanne brænder for opgaven med at hjælpe de par, der ønsker at finde hinanden igen efter, at den ene part er blevet eller har været ramt af stress.

Susanne og hendes mand var selv på udkig efter et overkommeligt forløb for stressramte og dennes partner, da hun i 2012 selv gik ned med stress. Dette har inspireret hende til at skrue det forløb sammen, hun oprindelig selv havde håbet at finde.

Er I klar til at få jeres parforhold og hverdagen på ret køl igen – Så meld jer til via kontaktformularen nederst på siden.
Kontaktformularen kan også benyttes, hvis I har spørgsmål eller ønsker en uddybning af forløbet.

Dorte og Thomas

Min mand og jeg har netop været igennem et 4-trins-forløb hos Susanne Erlang, og vi er blevet guidet, hørt og hjulpet til at komme videre ovenpå et par stressfulde år.

Lone og Thomas

Forløbet har helt sikkert været med til, at vi har fået mere overskud i hverdagen, da vi lige præcis har fået den fælles forståelse, vi manglede. 

Malene og Jacob

Vi mødte Susanne en fredag, vejrudsigten for parforholdet var våd og regnfuld, men da vi kørte hjem, var stemningen allerede lysnet. Vi havde fået konkrete værktøjer med hjem…